Aamiaisseurue on täynnä uusia ideoita, lennokkaita ajatuksia ja innostunutta keskustelua. Kello on vasta yhdeksän, mutta kuusi nuorta naista ovat jo vauhdissa. Tämä on heidän tapansa potkaista viikko ryminällä käyntiin. "Keskustelemme, kuuntelemme ja opimme uutta sosiaalisesta mediasta. Ja mukaan saa tulla!" heittää Johanna Tahlo.

Kyseessä on joukko nuoria tiimiyrittäjiä Proakatemialta. Mandi Gardemeister, Petra Lahtinen, Arlene Lamminmäki, Sofia Saarenpää, Johanna Tahlo ja Vilma Vestelin kuuluvat reilu vuosi sitten perustettuun 16 hengen osuuskuntaan Projektitoimisto Poltteeseen. Ryhmää yhdistää kiinnostus sosiaalista mediaa kohtaan ja joka maanantai he istuvat alas Sosiaalisen median aamupalalle johonkin päin Tamperetta. Liiketalouden opiskelijat ovat kiinnostuneita sosiaalisen median mahdollisuuksista ja ovat päättäneet tehdä itsestään some-osaajia.

Sosiaalinen media muuttuu vauhdilla ja jos haluaa tulla osaajaksi, on oltava ajan hermolla. Vapaa-aikanaan ryhmä opettelee eri kanavien mahdollisuuksia käyttämällä niitä, sekä lukemalla ja vaihtamalla ajatuksia keskenään. "Sekä tietysti kuuntelemalla niitä, jotka tietävät enemmän" Sofia Saarenpää kertoo. Saarenpään mielestä moni näkee sosiaalisen median edelleen pelkkänä Facebookina. "Meille se kuitenkin on monikanavainen kokonaisuus, jossa vapaa-ajan käytön lisäksi näemme liiketoiminnalliset ja ammatillisen osaamisen esiintuomisen mahdollisuudet."

Mandi Gardemeister muistuttaa, että yhteydenpito muihin ihmisiin on yksi perustarpeista. Näin ollen sosiaalinen media ei luo ihmiselle uutta tarvetta, vaan antaa vain uuden keinon harjoittaa sosiaalista kanssakäymistä. Internet-aikakaudella palvelut siirtyvät luonnollisesti vastaamaan tähän tarpeeseen. Yksinään surffailun aika on ohi ja nyt sosiaalinen media ottaa oman vuoronsa. Tämä johtaa siihen, että myös yritykset seuraavat perässä sinne, missä ihmisetkin ovat. Sukupolvi joka on syntynyt älypuhelin kädessä, tulee tulevaisuudessa vaatimaan yrityksiltä uudenlaisia toimia myös markkinoinnin suhteen. "Ja siihen kohtaan meidän on iskettävä!" tytöt summaavat.

Sosiaalisen median voiman tämä porukka on kokenut myös ihan käytännössä. Proakatemialla opiskelu tarkoittaa sitä, että opintopisteitä kerrytetään käytännön tekemisen kautta erilaisten projektien muodossa. Myynnin ja markkinoinnin lisäksi Projektitoimisto Polte keskittyy tapahtumajärjestämiseen ja sosiaalista mediaa on hyödynnetty markkinoinnissa runsaasti. Hyvä esimerkki erittäin onnistuneesta some-markkinoinnista oli alusta asti itse luotu Muotikirppis-tapahtuma joka veti Pakkahuoneelle toukokuussa yli 2000 muodista kiinnostunutta kävijää. Muotikirppis oli ensimmäinen tällä konseptilla järjestetty tapahtuma Suomessa ja some loi pohjan koko markkinoinnille. Huolella suunnitellut sisällöt Facebookissa ja blogeissa tavoittivat kymmeniä tuhansia ihmisiä.

Nuoret naiset ovat oivaltaneet, että somen avulla voidaan saavuttaa juuri ne kohderyhmät, jotka ovat yritykselle tärkeitä ja joita ei ennen ole ehkä voitu tavoittaa näin hyvin ja kohdennetusti. Tätä varten heillä on kehitteillä myös oma tuote, josta he ovat silmin nähden innoissaan. "Seuraava askel on lähteä viikon intensiivikurssille hiomaan ideaa valmiiksi tuotteeksi ammattilaisten avulla", Saarenpää kertoo. "Tästä tullaan vielä kuulemaan!"

Jos haluat mukaan sosiaalisen median aamiaiselle tai kiinnostuit muuten vaan: Johanna Tahlo, johanna@projektitoimistopolte.com, 0407183862

www.projektitoimistopolte.com

* Proakatemia on Tampereen Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden yksikkö, joka toimii Finlaysonin alueella