Opiskelijan Tampere on tamperelaisten korkeakouluopiskelijoiden palveluportaali, jonka tarkoituksena on helpottaa opiskelijoiden arkea Tampereella. Vuonna 2007 kolmen ylioppilas-ja opiskelijakunnan perustama yhdistys on kasvanut alkuajoistaan kattamaan opiskelijoille tärkeitä palveluita opiskelijaedusta asumisen palveluihin ja tiedon tarjoamiseen. OT:n alkuperäisenä tarkoituksena on ollut parantaa opiskelijoiden, elinkeinoelämän ja kaupungin välistä yhteistyötä ja tällä tiellä ollaan edelleen. Kaikki OT:n palvelut on koottu yksien nettisivujen (linkki: http://opiskelijantampere.fi/) alle, josta ne ovat löydettävissä opiskelijan käyttöön.

Opiskelijan Tampere työllistää tällä hetkellä kolme ihmistä toiminnanjohtamisen, asumisen, tiedotuksen ja myynnin aloilta. Päämajamme sijaitsee Pienteollisuustalossa Tampereen yliopiston kupeessa. Tarkempi osoite on Yliopistonkatu 60A, 2. kerros. OT:n henkilökuntaan voi olla yhteydessä mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Yhteystiedot ja tarkempaa tietoa löydät OT:n nettisivuilta (linkki: http://opiskelijantampere.fi/yhteystiedot)

Opiskelijaedut

Opiskelijan Tampereen keskeisin tehtävä on helpottaa opiskelijan elämää Tampereella hankkimalla opiskelijaetuja erilaisiin yrityksiin aina ravintoloista ja baareista hyvinvointiliikkeisiin ja vakuutusyhtiöihin. Opiskelijan Tampere tarjoaa yhteensä yli 200 opiskelijaetua elämän eri tilanteisiin. Edut ovat saatavilla opiskelijakortilla ja niitä pääsee selaamaan OT:n nettisivuilta (linkki: http://opiskelijantampere.fi/edut).

(kuvan linkki: http://opiskelijantampere.fi/edut)

Yksittäisten opiskelijaetujen lisäksi Opiskelijan Tampere tuottaa Opiskelijan Supervihkoa, johon on kerätty mahtavia opiskelijaetuja kätevän luottokorttikokoisen vihkon muotoon. Vuoden 2013 vihkoja on saatavissa muun muassa OT:n toimistolta (linkki: http://opiskelijantampere.fi/yhteystiedot). Vuoden 2014 Supervihko ilmestyy elokuussa.

(kuvan linkki: http://opiskelijantampere.fi/edut)

Opiskelijan Tampereeseen voi myös ottaa yhteyttä, mikäli haluaa ehdottaa etua yritykseen, jossa sellaista ei vielä ole. Etua voi ehdottaa kätevästi Opiskelijan Tampereen sivuilla olevan lomakkeen (linkki: http://opiskelijantampere.fi/ehdota-tai-ilmianna-etu) kautta tai ottamalla yhteyttä OT:n myyntikoordinaattoriin (linkki: http://opiskelijantampere.fi/yhteystiedot).

Asunnot

Koti on opiskelijalle yhtä tärkeä kuin muillekin ihmisille. Tampereella ei ole kuitenkaan tarjota kaikille opiskelija-asuntoa vaan suurin osa opiskelijoista joutuu etsimään asuntoaan yksityisiltä markkinoilta. Opiskelijan Tampereen tarkoituksena on helpottaa tätä etsintää ja auttaa asunnonsaannin karikoissa. Opiskelijan Tampereen kattavissa asunnonvälityspalveluissa sekä asunnonetsijät voivat etsiä vuokra-asuntoja ja vuokranantajat voivat ilmoittaa asuntonsa vuokralle – täysin ilmaiseksi. Asuntoja on tarjolla poikkeuksetta ympäri Tamperetta erilaisilla ominaisuuksilla ja erikokoisina. Asuntoja pääsee selaamaan Opiskelijan Tampereen nettisivujen asuntopalveluiden (linkki: http://opiskelijantampere.fi/asunnot) kautta. Asuntonsa voi ilmoittaa vuokrattavaksi OT:n nettisivujen lomakkeella (linkki: http://opiskelijantampere.fi/node/add/asunto).

(kuvan linkki: http://opiskelijantampere.fi/asunnot)

 

Opiskelijan Tampereen asuntopalvelut sisältävät myös kämppisvälityksen (http://opiskelijantampere.fi/asunnot/kamppisvalitys), jossa opiskelijat voivat hakea kämppistä asuntoonsa tai kanssaan etsimään asuntoa. Keskeinen osa asuntopalveluita on hätämajoituksen (linkki: http://opiskelijantampere.fi/hatamajoitus) järjestäminen uusille Tampereelle muuttaville opiskelijoille, joilla ei ole vielä omaa asuntoa. Opiskelijan Tampere on lisäksi järjestämässä kansainvälisten opiskelijoiden asuttamista Tampereella heidän opiskelunsa tai vaihtonsa ajaksi. Tämä ohjelma kulkee nimellä INT housing (linkki: http://opiskelijantampere.fi/en/international-students) ja sitä tehdään yhteistyössä tamperelaisten korkeakoulujen ja kaupungin kanssa.

Opiskelijan Tampereen asuntopalvelusta vastaa asunto- ja tiedotussihteeri, joka tarjoaa opiskelijoille asuntoneuvontaa ja apua vuokrakäytännöissä. Asunto- ja tiedotussihteeriin voi olla yhteydessä sekä sähköpostitse että puhelimitse. Yhteystiedot löytyvät OT:n nettisivuilta (linkki: http://opiskelijantampere.fi/yhteystiedot).

Kauppapaikka

Onko sinulla turhaa tavaraa nurkissasi? Olivatko mummon kutomat villasukat liian isot? Mikset laitttaisi niitä myyntiin, annettavaksi tai vaihdettavaksi Opiskelijan Tampereen kauppapaikkaan. OT:n kattavat palvelut tarjoavat nimittäin myös sellaisen.

Kauppapaikassa opiskelijat voivat kätevästi myydä, ostaa tai vaihtaa tavaroitaan tai vaikka huonekaluja. Kauppapaikan ilmoituksen voi täyttää helposti netissä (linkki: http://opiskelijantampere.fi/kauppapaikka/ilmoita). 

(kuvan linkki: http://opiskelijantampere.fi/kauppapaikka)

Tampere-tietoa

Usein sitä ei edes tule huomatuksi, mitä erilaisia palveluita Tampereella on saatavilla tai minkälaisia harrastusmahdollisuuksia täällä on. Opiskelijan Tampereen Tampere-tietoa osion on tarkoitus vastata näihin ongelmiin ja tuoda opiskelijan tietoon Tampereen erilaisia palveluita ja tapahtumia yksien sivujen alla. Tampere-tietoa -sivuilta (linkki: http://opiskelijantampere.fi/tampere) löytyy muun muassa tietoa Tampereella järjestettävistä festareista, saunoista ja urheilumahdollisuuksista, sosiaalipalveluista ja perheellisen opiskelijan arkea helpottavista palveluista. Sivuille voi myös ehdottaa osiota ottamalla yhteyttä asunto- ja tiedotussihteeriin (linkki: http://opiskelijantampere.fi/yhteystiedot), joka vastaa niiden ylläpidosta.

(kuvan linkki: http://opiskelijantampere.fi/tampere)